poolmode
Tel.: 06 30/408 4402
Email: info@poolmode.hu
Web: www.poolmode.hu

Zsaluköves fóliázott medence

 

FÓLIÁZOTT MEDENCE

Medence

Kül-és beltérben egyaránt közkedvelt medence típus. A fólia nagy előnye a széles minta-és színválaszték. A medence szerkezetet nem szükséges vízzáró betonból elkészíteni, elegendő zsalukőből. A vízzáróságot a 1,5mm vastag szövet erősítésű medence fólia biztosítja, a szerkezet csak statikai jelleget képvisel. Tehát nincsenek fix méretek, formák, medencénkben megengedettek a lépcsők, ülőpadok, így a tervezés során nagy teret engedhetünk fantáziánknak. A feszített és süllyesztett víztükrű medence egyaránt kivitelezhető. A medence fóliát geotextil védi a betonfal esetleges mechanikai sérüléseitől és biztosít komfortérzetet puha anyagával.

 

 

MEDENCE ÉPÍTÉS

 

Tekintsük át néhány lépésben, hogyan is épül fel a zsaluköves fóliázott medence.

wm 0001 Elhelyezkedésének és méreteinek meghatározását követően, kiássuk a medence helyét.
wm 0002 Elkészítünk egy (a medence méretétől függően) 10cm-es tömörített sóderágyra, egy 15-20cm vastag vasalt aljzat betont. A beton készítésekor elhelyezzük a szükséges beépítő elemeket, csövezéseket. Süllyesztett víztükörnél padló ürítő, feszített víztükörnél padló ürítő és padló befúvók.
wm 0003 Elkészítjük az oldalfalakat a medence méretéhez megfelelő vastagságú, vasalással ellátott zsalukőből. A folyamat közben itt is elhelyezzük a szükséges beépítő elemeket, szkimmer,  befuvók, lámpák, élményelemek.
wm 0004 Kialakítjuk a számunkra megfelelő méretű és formájú lépcsőt, ülőpadot.
wm 0005 A medence belsejét simára vakoljuk.
wm 0006 1

wm 0006 2

wm 0006 3

Végül a geotextilt követően bekerül a kiválasztott színű vagy mintázatú medence fólia.

A feszített víztükrű medencék felső pereménél egy víz elvezető vályút kell elhelyezni, ami a fürdőzéskor kiszorítással keletkezett víztöbblet elvezetését szolgálja egy, a gépházban, vagy annak közelében elhelyezett kiegyenlítő tartályba. Ezek a típusú medencék magasabb kivitelezési költséggel járnak a süllyesztett víztükrű típusokkal szemben, mert emellett gépészetük is bonyolultabb működésű. Az építő mesteri munkát akár Ön is el tudja végezni, szakmai útmutatásaink segítségével.

Ha elkészült a medence, már csak a felső rész, környezetbe illő burkolása van hátra.

Reméljük rövid leírásunk után elnyerte tetszését a zsaluköves fóliázott medence és kivitelezési munkáinál mellettünk dönt.